Marxa Corredor Verd del Vallès

Marxa corredor Verd

Nota de premsa de la IX edició de la Marxa del Corredor Verd del Vallès – 6 d’octubre 2019

Conjuntament organitzada pel Club Muntanyenc Sant Cugat i el Club Excursionista de Sant Quirze del Vallès, la novena edició d’aquesta tradicional caminada presenta la novetat d’incloure la modalitat de Marxa Nórdica com a part del calendari de sortides populars de Marxa Nórdica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

L’activitat, amb places limitades, tindrà lloc el diumenge dia 6 d’octubre amb sortides des de Matadepera (recorregut llarg de 21 km) i des de Sant Quirze del Vallès (recorregut curt de 10 km), i arribada d’ambdues a Sant Cugat del Vallès.

És però el Club Muntanyenc Sant Cugat qui porta la batuta de la organització en tant que les vuit edicions anteriors ha estat una caminada que va néixer i créixer en aquesta entitat excursionista santcugatenca, mentre que el Club Excursionista de Sant Quirze aportarà enguany la seva experiència en organització d’esdeveniments esportius tot encarregant-se de part de la logística de l’organització, i de la sortida de la Marxa Nórdica en el recorregut curt.

En el recorregut de les caminades els participants trobaran punts d’avituallament, líquids i/o sòlids, a més d’un generós avituallament final a Sant Cugat.

Què és la Marxa del Corredor Verd del Vallès?

La Marxa del Corredor Verd del Vallès reivindica la protecció d’aquest corredor que connecta les serres de Sant Llorenç del Munt amb la Serra de Galliners i la Serra de Collserola, tot resseguint en part l’Anella Verda de Terrassa.

Els recorreguts

Enguany es repetirà la fórmula de les dues modalitats i dos recorreguts, la tradicional Caminada i la Marxà Nórdica, aquesta última inclosa dintre del calendari de sortides populars de Marxa Nórdica de la FEEC.

Els instructors del Club Muntanyenc Sant Cugat y del club Nordic Walks de Sant Quirze donaran una classe d’estil de Marxa Nòrdica a la sortida de Sant Quirze del Vallès. Hi haurà també un servei de lloguer de bastons específics per la Marxa Nórdica, eina imprescindible per la seva correcta execució.

Majoritàriament, els itineraris transcorren per camins en mig del bosc, envoltats de camps de conreu del Parc Agrari del Vallès a la distancia llarga, i pels boscos de Sant Quirze i Serra de Galliners a les dues distàncies.

Les dues opcions d’itinerari son:

  1. a) L’itinerari convencional del Corredor Verd, de 21 km, entre Matadepera i Sant Cugat del Vallès, reivindicant camins tradicionals entre Sant Llorenç del Munt i Sant Cugat, trepitjant part de la riera de la Betzuca.
  2. b) Un itinerari més curt, de 10 km, entre Sant Quirze del Vallès i Sant Cugat, que coincideix amb la segona part de la Marxa del Corredor Verd del Vallès.

 

Activitats paral·leles

Prèviament a la sortida de la Marxa Nórdica des de Sant Quirze del Vallès, es durà a terme una demostració de Marxa Nórdica per aquelles persones que vulguin iniciar-se en aquest esport, i  també una sessió especial d’escalfament conduïda pels instructors del Club Muntanyenc Sant Cugat y del club Nordic Walks de Sant Quirze del Vallès.

 

Informació bàsica:

Dia: diumenge 6 d’octubre de 2019

Itineraris:

Matadepera – Sant Cugat (21 km)
Hora de sortida:
 8:30 hores
Lloc de sortida: Carrer Joan Paloma 2 (Davant l’Ajuntament i policia municipal)
Preus: 15 €  (13 € socis dels Clubs organitzadors)

Sant Quirze – Sant Cugat (10 km)
Hora de sortida:
 10:00 hores
Hora inici d’activitats:  9:30 hores (Tast de Marxa Nórdica i Sessió d’Escalfament)
Lloc de sortida: Parc municipal davant de la estació de Ferrocarrils de la Generalitat – Sant Quirze
Preus: 14 €  (12 € socis dels Clubs organitzadors)

Els dos recorreguts finalitzen a Sant Cugat del Valles, davant de la seu social del Club Muntanyenc Sant Cugat, al Carrer de Sant Bartomeu número 11.

Opcionals:

  • Autocar de St. Cugat a Matadepera:   6€  (Sortida des de la cantonada del Carrer la Mina amb Abat Armengol (davant del CAP de Sant Cugat) a les 7:45
  • Assegurança per a no federats:   3€
  • Lloguer de bastons de Marxa Nòrdica:   5€
  • Hi ha un descompte en la inscripció del 50% per menors de 14 anys acompanyats d’un adult responsable. Per fer efectiu aquest descompte poseu-vos en contacte amb  el club al 93 674 53 96

El preu de la inscripció inclou:

  • Bidó/Cantimplora d’acer amb doble tap i mosquetó d’alumini per penjar.
  • Avituallaments, tant de ruta com a l’arribada a Sant Cugat del Vallès
  • Regals sorpresa dels patrocinadors

Tota la informació i inscripcions (places limitades) a:   https://marxacvv.wordpress.com/

Col·laboradors dorredor verd