XI Cursa dels mussols.

El passat dissabte 30 de març al vespre es va desenvolupar una nova edició de la Cursa dels Mussols de Sant Quirze del Vallès. Aquesta cursa popular ja consolidada en el calendari de curses nocturnes, travessa la Serra de Galliners per camins i corriols de muntanya. La novetat de l’edició d’enguany ha estat introduir una nova pujada per accedir al camí dels monjos. Si l’edició de l’any passat va estar marcada per la pluja, enguany ha destacat el temps destapat i l’abundant pols durant el recorregut a conseqüència de la manca de pluges durant l’hivern.

El vencedor absolut de la prova i dominador des dels primers metres ha estat l’atleta local Ferran Sampere del Salomón Vertic CESQV, guanyador per tercer any consecutiu. En aquesta ocasió ha aturat el crono en 56’ 01’’. A l’arribada, en Ferran confessava per sorpresa dels assistents que li havia costar dominar la prova. L’acompanyaven al pòdium els atletes Manu Lopez del La Baja Kalaña que va aturar el crono en 58’09’’ i Eduard Zamora, independent, amb un temps de 59´04’’.

En categoria femenina la dominadora de la prova ha estat un any més Ninfa Estela Chávez del Reebook amb un temps de 67´08’’. L’han seguit Carla Rafols del A.A, Catalunya amb un temps de 68´33’’ i Núria Avileo del Runcerclats amb un temps de 72′ 44’’. Cal fer esment especial a la guanyadora femenina ja que ahir culminava un cicle de domini total a la Cursa dels Mussols. Ninfa Estela Chavez ha aconseguit guanyar en cinc ocasions consecutives els anys 2015/16/17/18 i 2019. El seu domini a la prova pot tenir continuïtat en les properes edicions però a hores d’ara ningú li discuteix el seu absolut domini.

La prova no va tenir incidents destacables. Com cada any centenars de corredors populars van omplir la serra de Galliners. A l’arribada les cares de satisfacció eren els rostres més repetits. Dels 507 inscrits a la prova 449 van finalitzar-la.

La festa de la cursa nocturna va cloure al pavelló esportiu del C.E.I.P. Purificació Sales amb una botifarrada que havien preparat els voluntaris. Una vegada més el nostre reconeixement als voluntaris que fan possible la cursa. En aquesta ocasió han estat més de 150 persones que han vetllat per tal que tot estigués en condicions i per la seguretat dels atletes durant el recorregut.

Prèviament i també per camins de la Serra de Galliners es van fer les curses infantils. Amb tres distàncies diferents segons les categories. Com cada any des dels més menuts als joves van demostrar l’esperit competitiu d’aquest esport i es posà de manifest el bon nivell del jove planter de les nostres comarques.

Les fotografies que il·lustren aquesta crònica són obra de Jordi Soriano.

Sortida de les categories infantils.

foto1

 

Ferran Sampere pujant cap al Camí dels Monjos.

foto2

 

La cinc vegades guanyadora de la Cursa dels Mussols: Ninfa Estela Chávez.

foto3