Jordi García i Ninfa Estela Chávez tornen a dominar la Cursa dels Mussols.

Jordi García ha estat el guanyador de la VIII Cursa dels Mussols el 19 de Març de 2016. Jordi ja havia guanyat la cursa els anys 2012, 2013 i 2014 i tercer classificat l’any passat. Enguany ha retornat al calaix més alt del podi. En categoria femenina Ninfa Estela Chávez es va tornar a imposar com ja va fer l’any passat.

L’aigua caiguda els darrers dies i especialment el migdia del mateix dissabte van fer que trams del circuït fossin dominats per un terra lliscós i ple de fang. El fang fou molt present en la primera pujada de circuït. Afortunadament no va ser necessari atendre a cap atleta amb cap lesió important, res més enllà de una estrebada de turmell o algun cop.

Jordi García va dominar la Cursa des de la mateixa línia de sortida. Al finalitzar la primera pujada ja avançava en solitari i darrera seu els prop de 500 corredors que el seguien. Va aturar el crono en un meritori 50’52”, un gran temps per l’estat del circuït. A més de cinc minuts va arribar el segon corredor Santi Martin. Va completar el podi Eduard Zamora.

En categoria femenina el guió va ser molt similar. Ninfa Estela Chávez va dominar la prova amb autoritat aturant en crono en 63’10”. Cinc minuts més tard arribava la segona classificada Laia Vives. El podi el completava Victoria Hodgkinson.

El nombre total d’atletes arribats a meta fou de 477; 80 atletes més que en l’edició de l’any 2015 el que demostra la pujança d’aquest esport a casa nostra.

Previ a la cursa es van desenvolupar les tres curses infantils on es van viure escenes de gran competitivitat entre els joves valors de les curses de muntanya. En breu penjarem les classificacions d’aquestes proves.